Moderne Marokkaanse brood.





Marokkaanse broden maar met meer ingrediënten.
Lekker gevuld met gebakken kip stukjes.

Ingrediënten.
300 de fijnste griesmeel.
700 gr bloem.
3 etlp boter
3 etlp olijvenolie
1 thlp suiker
18 gr tot 20 gr zout.
10 gr gist korrels.
1 ei
650 ml lauwwarm water.
Ik heb de deeg erg plakkerig met de hand en erg kort gekneden, de no knead manier, je kan het ook gewoon kneden in de kneed machine voor 10 minuten, dan gebruik je 550 ml lauwwarme water in plaats van 650.

1 eigeel.
5 etlp melk.
Om de broodjes mee te besmeren.

Bereidingswijze.
Roer de ingrediënten goed door tot zachte plakkerig deeg voor ongeveer 20 seconden met een pol lepel of je hand,
Zet de deeg voor meer dan uur om te rijzen.
Vorm de deeg met wat bloem in 2 ronde broden in een ronde bestilla ijzer vormen, bekleed met bakpapier.
Zet ze aan het rijzen voor 30 tot 40 minuten.
Besmeer ze met eigeel en melk mengsel.
Bak ze op voorverwarmde oven op 200 graden Celsius voor ongeveer 30 minuten tot ze goudbruin zijn.

Reacties

Populaire posts