Volkoren brood ( no knead)





Ingredienten.
250 gram volkorenmeel
250 gram tarwebloem
400 gram water
10 gram zout
7 gram gist
3 etlo olijvenolie
20 gram zonnebloempitten
20 gram chiazaad
20 gram gebroken lijnzaad
10 gram nigellazaadjes
10 gr maanzaad.

Wil je graag broodbakken zoals ik.
Vaak geen zin om zelf lang te kneden of de kneed machine te pakken, geen probleem!.
Dit is een ideale manier voor brood, het hoeft namelijk niet gekneed te worden.
Enkele geroerd te worden, 10 seconden 10 keer roeren zeg maar.

Het voorbereiden van de volkorenbrood.

Doe alle ingrediƫnten in en grote kom en roer het goed door elkaar, kan met je hand of een pollepel, iets groots in elk geval.
Dek de kom af, laat het 45 minuten tot een 1 uur staan.
Na een 1 uur is de deeg er gerezen en soms vol met bubbels, deeg is ook nattig.

Volkoren brood, vormen.
Als je een deegschraper hebt gebruik je die, heb je die niet zorg dat je handen flink onder het bloem zitten of wat olie.
Geef de deeg een ronde vorm in een bak met bloem erin.
Het volkoren brood deeg plakt gigantisch en je kan onder zitten, maar dat is niet erg, hoe vaker je het doet hoe simpel het wordt om te doen.
Vet de vorm met wat boter, zet daarin de deeg brood.

Laat het volkoren brood "no knead" weer 30 minuten weer rijzen, bedekt met plastic zak.
Besmeer de brood lichtelijk met wat boter en besprooi het met wat water erna, bestrooi de brood met zaden naar keuze als laatst.

Bakken van het volkoren brood.
Na 30 minuten staan rijzen, bak je het volkoren brood "no knead" in een voor verwarmde oven op 230 graden Celsius, voor 25 minuten ongeveer tot die goudbruin is en hol klinkt aan de onderkant van de brood.

Het is een verrukkelijk knapperige volkoren brood, met zaden.

Met deze recept kan je alle kanten op, zoals la place broodjes, stokbrood, bolletjes en snee brood.

Eet smakelijk.

Reacties

Populaire posts