Mghamer












Ingrediënten
500 gr bloem
500 gr zeer fijne griesmeel ( fino)
20 gr zout
50 ml olie of boter
670 ml lauwwarme water
1 etlp suiker
7 gr droge gist.
Halve kom om de broodjes mee te vormen.
Halve kom olie om de broodjes te bakken

Bereidingswijze:
Kneed alle ingrediënten in een kneed machine voor 7 minuten ongeveer tot de deeg zeer plakkerig wordt, de deeg moet net zo plakkerig worden als de deeg van de sfenj.

Bedek de kom met een theedoek of plastic zak om te rusten voor een uur of minder met deze hitte, is de deeg binnen 30 minuten gerezen.

Vorm de van de deeg 8 tot 10 stuks ronde deeg ballen, haal ze door de fijne griesmeel door aan beiden kanten zoals op de foto's, deeg is erg plakkerig, daarom is wat griesmeel voor nodig.

Als je klaar bent met vormen, (ze hoeven niet meer te rijzen meer, zodra je klaar bent met het vormen bak je ze gelijk.

Verwarm een zware pan met wat olie en bak daar de plat gemaakte deeg bal met wat olie.
Bak elke keer de broodjes met 2 etl olie aan beiden kanten tot ze goudbruin zijn gebakken.

Verschoon vaak de pan met de overtollige griesmeel die afkomt van de broodjes, voorkom verbrande broodjes, blijf olie verversen bij elke nieuwe bakbuurt.

Eet smakelijk en geniet ervan ze zijn zalig bij een kopje thee met munt.

Deze broodjes worden als mghamer of mghmar esfanji genoemd, omdat hij als sfenj smaakt.

Reacties

Populaire posts