Sfenj pan brood





Ingrediënten.
500 gr tarwebloem
10 gr zout
1 zakje droge gist
5 gr bakpoeder
1 ei
340 ml lauwwarme melk of water ongeveer tot de deeg slap en plakkerig wordt.
2 tl suiker
2 etlp roomboter om ze mee te besmeren als ze uit de pan komen.

Bereidingswijze:
Los de gist op in wat warm water of melk met de suiker in de kom van de deegmachine.
Doe vervolgens de meel erbij .
Voeg nu het zout toe en de bakpoeder.
Meng dit geheel goed.
Het deeg moet 7 minuten lang gekneden worden.
Dit kneed je terwijl je er steeds meer melk of water erbij doet tot dat het deeg lekker zacht en plakkerig aanvoelt en geen klonten meer in de deeg zitten.
Dek nu de kom af met plasticzak.
Laat het deeg voor 1 uur ongeveer rijzen of tot de deeg in volume is verdubbeld tijdens het rijzen.
Doe wat zonnebloemolie in een kommetje.
Pak 2 grote antibak pannen, vet deze met zonnebloemolie in, vet nu je handen in met wat zonnebloemolie maak van de deeg 2 grote gelijke ronde deegbollen, zet ze gelijk in de pannen en maak ze met wat olie mooi rond en plat in de grote koekepannen.
Laat ze even voor 5 minuten rusten in koekepannen.
Bak ze aan beide kanten tot ze mooi goudbruin van kleur zijn, bak ze niet al te bruin en niet op al te hoge vuur, draai ze steeds om en om.
Zet ze op een ander groot dienblad met keukenpapier op, besmeer ze gelijk met de boter.

Deze experiment is goed gelukt, ze zijn erg lekker, luchtig als pan brood.

Eet smakelijk.

Reacties

Populaire posts