Batbot met gehakt, aardappelen en gebakken uitjes






Ingrediënten.
300 gr zeer fijne griesmeel( fino) die zo fijn is als bloem.
10 gr zout 
200 gr bloem 
2 etlp boter
3 etlp olie
1 zakje instant gist 
250/ 270 ml lauwwarme water, tot de deeg zacht is.
Bereidingswijze.
De bloem en griesmeel boven een kom zeven, voeg alle ingrediënten toe en meng en kneed het in een kneedmachine voor 7 minuten tot 10 minuten ongeveer.
Geleidelijk water erbij gieten, de deeg tot een zacht, soepel deeg kneden, water kan iets meer zijn, sorry deze keer op gevoel gedaan.
Laat de deeg voor ongeveer 1 uur rijzen.
Maak van het deeg 10 gelijke kleine ballen, rond gevormd.


Vul de deegbal met 1en half etlp aardappelen gehakt vulling, maak het goed dicht en rond.
Lichtelijk besmeren met olie niet teveel, ik gebruik liever wat olie om broodjes uit te rollen, 2 minuten laten rusten wel bedekken met een theedoek.



Ze hoeven niet te rijzen als je ze gevuld hebt, 2 minuten laten rusten dan bakken.
Zorg steeds dat je 1 klaar hebt als de ander uit de pan komt, dan bak je die gelijk, zoals je bij msemmen doet.



Je werk plek met wat olie besmeren.



Rustig met je vingers de batbot uitrollen tot een ronde dunne ronde vorm, steeds de broodjes met olie besmeren tijdens het bakken, wel lichtelijk niet al te vettig.
Een zware koekenpan verhitten en bestrijken met olie na elk bakbuurt.
De batbot op de hete bakpan leggen en enkele seconden bakken aan beiden kanten op middelmatige vuur, want ze bakken snel.
De batbot's dienen aan beide kanten knapperig en lichtbruin te zijn.
Tijdens het bakken bollen ze op als een ballon is mooi om te zien.
De batbot van de pan halen, op een bedekte bord met keukenpapier op zetten.
Wel bedekken met een theedoek, voorkom uitdroging.



Deze broodjes zijn echt heerlijk.



Aardappelvulling.
3 grote ardappelen.
2 uitjes zeer fijn gehakt.
2 uitjes apart bruin glazig gebakken.
1 etlp fijn gehakte peterselie en koriander.
Zout 
Peper 1 thlp 
Curcumma poeder 1 thlp
1 thlp komijn poeder 
1 paprikapoeder.



Bereidingswijze.
Schil de aardappelen en sneed ze in stukjes.
Kook ze in water met wat zout tot ze gaar zijn.
Haal ze van het vuur laat ze uitlekken.
Bak de uitjes, voeg op het laatst de kruiden toe de koriander en peterselie toe en bak ze paar seconden samen.
Zet de aardappelen in een kom en voeg de uitjes erbij, stamp alles zeer fijn samen.
Laat het aardappelen mengsel afkoelen voor dat je de deeg ballen mee vult.



Bak de andere zeer fijn gehakte uitjes apart in een pan en voeg dat bij de aardappelen en gehakt vulling, het geeft de vulling zeer lekkere smaak.



Deze zijn luchtig gebakken, ik hou niet van dikke batbot.
Ze zijn zeer luchtig van binnen, echt heerlijk.



Eet smakelijk en geniet ervan.

Reacties

Populaire posts