Cinnamon rolls







Ingrediënten.
110 gr suiker
400/ 420
ml lauwwarme melk
10 gr droge gist korrels
18 gr zout
1 ei
130 gr ongezouten roomboter
870 gr bloem
1 eigeel en 5 etlp melk om de broodjes mee te besmeren.

Voor de vulling:
150 / 200 ongezouten roomboter, op kamertemperatuur.

3 etl kaneelpoeder, ik koop het uit Marokko 1 kilo kan je lang mee doen.
300 gr suiker.

Bereidingswijze:
Kneed alle ingrediënten voor 10 minuten ongeveer tot de deeg zeer zacht wordt.
Dek de kom af, zet het op warme plek om te rijzen voor 1 tot 1.30 uur.

Strooi wat bloem op het werkblad en rol het deeg uit tot een rechthoek van circa 5 cm dik.
Verspreid de vulling op het uitgerolde deeg.
Rol het deeg tot een mooie rol en snijd het met een scherp mes in plakken van ongeveer 5 cm dik, ze zijn best groot, niet Zo standaard klein.

Leg de plakken op een ingevette bakvorm met roomboter.
Besmeer ze nog met roomboter, zo smelt de suiker met de kaneel.
Zorg ervoor dat er wat ruimte is voor de broodjes om uit te zetten.
Laat ze nog 30 minuten rijzen, bedekt met een theedoek.


Besmeer ze met eigeel.
Bak de broodjes in het midden van de oven in ca. 25 minuten gaar op 200 graden Celsius, in een voor verwarmde oven op 200 graden Celsius.

Nadat ze zijn afgekoeld kan je ze glazuren met 't glazuur naar smaak.

Eet smakelijk ze zijn heerlijk 👌.

Reacties

Populaire posts