Amandelschilvers koekjes, zeer krokant.





Ingrediënten.
476 g bloem
250 g boter
200 g fijne suiker
1 ei
1 citroen alleen de rasp van.
1 mespunt zout
1 zakje vanillesuiker
1 ei om te besmeren. 
150 gr amandelschilfers voor decoratie.

Bereidingswijze:
Meng de suiker, de vanillesuiker, rasp en de boter in een schaal.
Voeg 1 ei en de bloem toe en kneed het geheel tot een deegbal.

Warm de oven voor op 170/180 graden Celsius.
Strooi bloem op het werkvlak, rol het deeg uit met een deegroller tot +/- 3mm
Steek vormpjes uit, de vormpjes kan naar keus ik heb voor ronde vorm gekozen.

Bestrijk de koekjes met losgeklopt ei en bestrooi ze met de de amandelschilfers om ze dan weer met losgeklopt ei te bestrijken, zodat de schilfers goed blijven plakken aan de deeg.

Plaats de koekjes op een bakplaat bedekt met bakpapier en zet +/- 15 min in de oven.

Laat afkoelen op een taartrooster.

Deze koekjes zijn echt mijn koekjes, blijf er gek op.
Ze hebben iets van Romeo koekjes zo krokant mmm.

Eet smakelijk.

Reacties

Populaire posts