Sinaasappel cake



Ingrediënten:
6 eieren
220 ml olie of zachte gesmolten boter
250 gr suiker
1 zakje bakpoeder
290/ 310 gr bloem
1 grote sinaasappel de sap en rasp ervan.
Amandelenschafsel.
2 etlp abrikozen of sinaasappel jam smaak.

Bereidingswijze.
Klop, mix de eieren, (olie of boter)en de suiker goed door.
Voeg de overige ingrediënten toe en mix dit goed door tot een zachte beslag.
Vet de springvorm in met boter, giet het beslag in de vorm en strooi de cakebeslag met de amandelenschafsel en bak het op voorverwarmde oven op 180 graden Celsius raden voor 40/ 45 minuten ongeveer tot hij goudbruin is gebakken en droog is van binnen als je saté stok in steekt.
Zet de cake op de taartrooster om af te koelen.
Haal de cake zachtjes uit de vorm en zet het op een bord.
Verwarm de jam en besmeer het door heel de cake.
Eet smakelijk.

Reacties

Populaire posts