Pompoen, wortelsoep.



Benodigdheden.
500/600 gr pompoenblokjes
3 grote wortels
2 uitjes
2 knoflookjes
1 liter water
snufje cayennepeper
2 bouillonblokjes naar smaak
2 tl curcumma poeder
2 tl paprikapoeder
1 thlp peper
1 thlp italiaanse kruiden.
Olijven olie
2 etlp Crème fraiche of 6 etl kookroom .

Bereidingswijze:
Snipper de uitjes en snijd de knoflookjes. Snijd de wortels in stukjes.
Giet een scheutje olie in een pan en bak het uitje, knoflook.
Na ongeveer 5 minuten voeg je de pompoenblokjes, wortel, de kruiden, bouillonblokjes en water toe.
Laat de soep nu circa 30 minuten pruttelen.
Voeg op het laatst de kook room of crème fraiche en kook het 2 minuten nog.
Pureer de soep met een staafmixer.
Deze soep is heerlijk genieten.


Reacties

Populaire posts