No bake mascarpone, slagroom chocoladetaart.



Heerlijke mascarpone, slagroom, chocoladetaart .
Het is wel machtig zo stukje was té maar maar heerlijk genieten ❤❤.

Ingrediënten voor de no bake taart.

100 /120 gram suiker
225 gram ongezouten roomboter
2 bakjes mascarpone van de lidl
250 ml slagroom
1 zakje slagroomversteviger om te voorkomen dat de slagroom inzakt.
2 zakjes vanillesuiker
400 gram biscuit koekjes, bastogne koekjes, beschuit, speculaas of volkorenkoekjes (naar keuze) zelf heb ik Turkse biscuit gebruikt te koop bij de zeeman.

Voor de chocolade ganach.
150 gram pure chocolade
100 gram melk chocolade
100 ml slagroom.

Benodigdheden.

Een springvorm (25 -26 cm)
Boter om de taartvorm in te vetten.

Verwarm de roomboter in de pan totdat deze helemaal gesmolten is, voorkom dat de boter bruin wordt.
Verkruimel de biscuits, in de hakmolen gaat het sneller, voeg deze aan de gesmolten boter toe.

Vet de springvorm / taartvorm in, of gebruik bakpapier om de randen en bodem af te dekken.
Verdeel het mengsel van roomboter en koekjes, beschuit over de taartvorm.
Druk met een lepel het mengsel goed aan, zodat er geen lucht onder zit en het gelijkmatig verdeeld is.
Plaats de taartvorm gedurende enkele minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden Celsius, tot de randen iets gebakken zijn.
Haal de spring vorm uit de oven om af te koelen.

Pak een kom .
Mix de slagroom stijf in de kom nadat je de slagroomversteviger en de suiker, vanille suiker hebt toegevoegd.
Voeg de mascarpone aan de slagroom toe en meng het geheel goed door .

Voor de chcolade sausje.
Verwarm 100 ml slagroom in steelpan.
Voeg daar aan 100 gram melk chocolade en 150 gram pure chocolade, blijf roeren terwijl de pan uit is of op lage temperatuur, tot de chocolade gesmolten is.
Zet het even weg om af te koelen, niet zo warm op de slagroom mengsel doen.

Verdeel het mengsel netjes over de taartbodem.
Voeg nu de topping van de koude chocolade ganach op de slagroom en mascarpone, verdeel het zachtjes op de mengsel.

Zet de macarpone, chocoldetaart in de koelkast en laat deze gedurende een aantal uren afkoelen en opstijven.
Nu is je zelfgemaakte taart klaar om op te eten, eet smakelijk! Heerlijk met bakkie koffie 😘😘.

Het snijden gaat wat moeilijk, de slagroom komt uit alle kanten uit, verwarm de mes voor het snijden eerst onder de warme kraan gaat wat sneller en blijft de taart mooi tijdens het snijden .
Succes ermee.

Reacties

Populaire posts