Foccacia broden, zeer zacht en luchtig.













Ingrediënten
1 kilo tarwebloem
2 etlp roomboter.
4 etlp olijven olie
20 gr zout
2 thlp suiker
10 gr gist korrels.
600/620 ml lauwwarme water
Deeg moet zacht en plakkerig zijn.

Voor op het deeg.
Knoflook
Cherry tomaten
Olijven olie voor druppelen op brood.
Italiaanse kruiden met zeezout.
Verse rozemarijn takjes.
2 bollen mozzarella kaas.
Veder kan je het zelf meer garneren naar smaak.

Voorbereiden.
Kneed de ingrediënten voor 10 minuten ongeveer tot de deeg zacht en plakkerig is.
Dek de deeg kom af en zet het voor 1 uur om te rijzen of tot het omhoog komt.
Kiep de deeg op de werkplek die bestrooid is met bloem, sneed de deeg in 3 of 4 kleine porties, bestrooid met bloem aan beiden kanten zo voorkom je plakken van de deeg aan de bakplaten.
Geef de deeg mooi ronde vorm en maak ze plat en dun met je platte handen.
Zet ze gelijk op de bakplaten bedekt met bakpapier en geef ze ruimte om te rijzen.
besprenkel de deeg met wat olijvenolie.
Garneer de broden met de stukjes tomaten, knoflook, rozemarijn takjes en als laatst de zout kruiden, pizza kruiden.
De andere brood is met mozzarella kaas, tomaten stukjes, Italiaanse kruiden met zeezout en wat van de verse rozemarijn.
Laat ze ongeveer 30 minuten rijzen.
Bedek ze met theedoeken.
Verwarm de oven 10 minuten eerder op 200 graden Celsius.
Bak de broodjes voor ongeveer 25 minuten tot ze goudbruin zijn,
Zet de broodjes op de rooster om te afkoelen en bedek ze met theedoeken.

Eet smakelijk dames.
Wat heerlijke zijn ze bij een kopje soep.

Reacties

  1. Deze wil ik zeker gaan maken. Lekker bij een kopje soep inderdaad. Hoeveel broden kun je hier van maken met dit recept hierboven?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts