Limoencake met amandelen, roomkaas en kersen.






Ingrediënten:
5 eieren
220 ml olie of zachte gesmolten boter
4 grote etlp amandelen meel
220 gr suiker
1 zakje bakpoeder
180/200 gr bloem
3 liemonen de sap en rasp ervan.

Voor de topping:
1 bakje roomkaas
3 etlp suiker poeder
2 etlp lemoncurd of 2 etlp liemonsap of citroensap.
Als je geen lemoncurd hebt gebruik dan in plaats van 3 etlp suiker poeder 5 etlp tot het zoet genoeg is.
1 blikje kersen(taart & vlaaifruit kersen van hak).
Springvorm, 26.5 cm.

Bereidingswijze.
Klop, mix de eieren, (olie of boter)en de suiker goed door.
Voeg de overige ingrediënten toe en mix dit goed door tot een zachte beslag.
Vet de springvorm in met boter, giet het beslag in de vorm en bak het op voorverwarmde oven op 160/ 170, mijn cake is op 160 graden Celsius gebakken, voor 35/ 40 minuten ongeveer tot hij goudbruin is gebakken en droog is van binnen is als je saté stok in steekt.
Zet de cake op de taartrooster om af te koelen voor 30 minuten.
Haal de cake zachtjes uit de vorm en zet het op een bord.
Besmeer het met roomkaas glazuur en de kersen op het glazuur als laatst.
Deze cake is een traktatie voor jezelf en je bezoek en in no time gebakken.
Je kan het ook met stukjes fruit versieren als je geen kersen lust of hebt.
Eet smakelijk en geniet ervan.

Reacties

Populaire posts