Duimafdruk koekjes.


Ingrediënten:
350 g bloem op kamertemperatuur.
250 g boter
200 g fijne suiker
2 eieren
1 mespunt zout
1 zakje vanillesuiker
amandelschilfers
Snufje zout
150 g amandelschaafsel
100/150 g frambozenjam of abrikozenjam.

Bereidingswijze.
Doe de boter en de suiker in een kom en
mix dit goed door tot een romige massa.
Splits de eieren in een aparte kommen.
Houd de eiwitten apart van het eigeel.
Mix de eidooiers door het botermengsel. Zeef de bloem en het zout erboven en kneed snel tot een samenhangend deeg. Verpak in vershoudfolie en laat 1 tot 2 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Vorm van het deeg balletjes ter grootte van een walnoot.
Klop de eiwitten met een vork in een kom.
Doe het amandelschilfers in een andere schone kom.
Duw de deegballetje iets plat en haal ze eerst door het eiwit en druk ze in het amandelschilfers bedek ze goed met de amandelschilfers.
Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat iets uit elkaar.
Duw er met je duim een kuiltje in de deeg.
Vul de kuiltjes met de jam of met ander vulling naar smaak.
Bak de koekjes op ongeveer 12/ 15 min in het midden van de oven tot ze goudbruin zijn.
Laat ze op een rooster helemaal afkoelen.

Deze recept kan je voor alle soorten zand koekjes gebruiken.

Reacties

Populaire posts