Zachte puntjes met roomkaas.







Zeer zachte puntjes met roomkaas.
Zacht als spons elke hap smelt in je mond.

Ingrediënten
500 gr bloem
10 gr zout
7 gr droge gist korrels
1 etlp suiker
45 ml olie
45 gr zachte roomboter de ongezouten.
200 / 220 ml lauwwarme melk tot de deeg zacht en plakkerig.
1 kleine ei.

Voor het besmeren.
1 eigeel met 4 etlp melk.
Amandelschilfers en witte sesamzaad.

Voor de vulling.
Halve bakje roomkaas en halve bakje roomkaas met kruiden van de lidl.

Voorbereiding.
Kneed alle ingrediënten voor ongeveer 10 minuten lang tot de deeg zacht en plakkerig is.
Bedek de kom met een theedoek of plastic zak en laat het 1 uur rijzen.
Vorm elke balletje deeg van 80 gram en vul het met roomkaas en maak het dicht zoals op de foto's en zet ze op bakplaat bedekt met bakpapier om te rijzen.
Voor 30 minuten.
Verwarm de oven op 170 graden Celsius.
Besmeer de broodjes met eigeel en melk en bestrooi ze met sesamzaad en amandelschilfers.
Bak ze voor ongeveer 25 minuten lang tot ze goudbruin zijn.
Ze gaan best snel omdat ze luchtig zijn.
Zet ze op het rooster om af te koelen en bedek ze met een theedoek.

Eet smakelijk.
Deze broodjes zijn echt héérlijk en niet normaal zacht en luchtig elke bijt is een genot voor de mond.
Ik zou zeggen probeer ze en laat me weten.😁

Reacties

Populaire posts