Rijst met kip en sperziebonen.


Ingrediënten
2 volle glazen rijst naar keuze, ik heb zelf genoeg aan 2 volle glazen voor 5 personen en hou altijd nog rijst over.
5 grote uien
3 knoflookjes
Kip filet in kleine stukjes gesneden.
Zout
1 thlp paprikapoeder
2 thlp curcumma poeder
1 thlp gemberpoeder
1 thlp komijn poeder
1 thlp peper
Spergiebonen.

Bereiden.
Was de rijst goed door en kook het gaar.
Was de kip en snijd het in kleine stukjes.
Snijd de uien wat grover en bak het in scheutje olijfolie voor 2 minuten en voeg daarna knoflook en de kip stukjes, bak dit goed door tot de kip gaar is met alle kruiden.
Je kan kiezen om de spergiebonen te koken in water met zout of te bakken in beetje olijven met zout en wat peper.
Als alles gaar is kan je bord opmaken met deze eenvoudige manier van koken en snel ook.
Je kan ook in plaats van spergiebonen champignons nemen is ook zeer lekker met 't combinatie van uien en kip.
Eet smakelijk en geniet ervan.

Reacties

Populaire posts