Marokkaanse rijst met rundvlees




Ingrediënten.
4 grote uien
Vlees naar keuze 3 of 4 grote stukken.
4 grote vlees tomaten de rijpere.
Handje koriander en peterselie fijn gehakt
3 knoflookjes
Zout
1 en een half runder bollouinblokje
1 thlp paprikapoeder
2 thlp curcumma poeder
1 etlp gember poeder
1 etlp peper
100 gram doperwten.
Halve zak parboiled rijst goed schoon wassen voor gebruik, goed voor 5 personen.

Bereidingswijze.
Was de rijst en kook het gaar met de doperwten in een pan met water en zout en zet het apart voor later.
Bak de vlees in olijven olie voor 10 minuten lang tot de vlees bruin is geworden tijdens het bakken.
Snipper de uien bak ze samen met de vlees voor 5 minuten daarna de knoflookjes even 3 minuten mee bakken.
Voeg de fijn geraspte tomaten erbij en de fijn gehakt peterselie en koriander.
Bak dit goed samen met de kruiden en het bollouinblokje erbij voor paar minuten.
Voeg 1 en half liter water bij en kook dit voor 40 minuten tot 1 uur ongeveer tot de vlees mals en zacht is gekookt in een snelkook pan.
Als het vlees gaar is haal je het uit de pan zet het op een bord om later op de rijst te zetten, dek het zodat het warm blijft.
Doe de droog gekookte rijst in de pan met de saus van de vlees en kook dit even samen tot alle smaken in de rijst trekken.

Doe de rijst in bord met daarop de warme vlees.

Dit is een Marokkaanse gerecht.
Eet smakelijk en geniet ervan.

Reacties

Populaire posts