Sesamzaad broodjes









Ingrediënten:
500 gr bloem
2 etlp suiker
10 gr zout
7 gr droge gist korrels
1 thlp kaneel poeder
1 thlp kardamom poeder .
3 etlp olie

Extra:
300 ml lauwe warme water
200 gram witte sesamzaadjes
Halve glas water
1 thlp honing.

Voorbereiding:
Doe vast het water in een kommetje de honing en de zaadjes om te weken voor later gebruik voor ongeveer 30 minuten lang, laat ze daarna goed uit lekken tot al het vocht uit de zaadjes is.

Kneed alle ingrediënten in een kom van een kneedmachine of met de hand voor 10 minuten lang tot de deeg zacht plakkerig is, deeg is erg plakkerig tijdens rijzen wordt hij minder plakkerig.
Dek de kom af met een plastic zak of een theedoek, om te rijzen voor ongeveer 40 minuten tot een 1 uur lang.

Vorm van de deeg kleine ronde bolletjes, zet ze op de bakplaten om te rijzen voor ongeveer 20 minuten lang, bedek ze met een theedoek.

Doe de wat nog natte zaadjes in een bord, met daarin een bolletje deeg, bedek de bol aan beiden kanten met de zaadjes, maak ze rond en plaat, zet het weer terug in de bakplaat om weer voor 30 minuten te rijzen, bedek ze met een theedoek.

Voordat je de broodjes weer terug zet om te rijzen, vet de eerst de bakplaat met bakpapier met wat olie, ze kunnen gaan vast plakken in de bakplaten door de nattigheid van de zaadjes.

Bak ze in voorverwarmde oven op 180 graden Celsius voor ongeveer 20/ 25 tot ze goudbruin zijn gebakken.

Deze broodjes zijn verrukkelijk, zacht en krokant door de sesamzaadjes.

Ze smaken zoals een Turkse simit alleen heb ik hier als extra kaneel en kardamom toegevoegd.

Zag ze een tijdje op you tube dacht die ga ik maken een keer.

Eet smakelijk.

Reacties

Populaire posts