Citroen, appel muffins




Ingrediënten.
3 eieren op kamertemperatuur.
160 gr bloem
150 ml olie of 150 gr boter om kamertemperatuur.
150 gr suiker
1 citroen de rasp en sap ervan.
1 zakje bakpoeder gezweefd.
2 kleine appels, zonder schil in kleine stukjes gesneden.

Voor decoratie.
Amandelenschafsel.


Bereidingswijze.
Verwarm de oven op 170 graden Celsius ( Op hete lucht).

Doe de eieren in een kom en mix het luchtig met een handmixer.
Voeg de suiker, olie of boter toe en mix dit weer goed door.
Mix dit tot je een egaal romig mengsel hebt.

Zeef de bloem en bakpoeder boven de kom en mix door tot een egaal beslag ontstaat.

Schil de appels en snijd het klokhuis er uit. Snijd ze in kleine stukjes.

Spatel de stukjes appel en citroenrasp, sap door het beslag.

Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes en bak ze ongeveer voor 15 tot 20 minuten gaar in het midden van de voorverwarmde oven.
 Ik was ze bijna vergeten in de oven ze zijn te bruin en ik heb net nieuwe oven waar ik nog aan moet wennen.

Je kan ook stukjes noten bij het beslag doen, zoals walnoten of pecannoten past goed bij.

Eet smakelijk.

Reacties

Populaire posts