Pecannoten, sinaasappel cake






Ingrediënten.
150/ 160 gr bloem
100 ml olie of 100 gr roomboter op kamertemperatuur.
100 gr suiker
3 eieren, kleine op kamertemperatuur.
1 zakje bakpoeder gezweefd.
1 sinaasappel de rasp en sap ervan
Paar pecannoten of walnoten voor op het beslag.

Bereidingswijze.
Verwarm de oven op160/ 170 graden Celsius ( Op hete lucht).

Doe de eieren in een kom en mix het luchtig met een handmixer.
Voeg de suiker, olie of boter toe en mix dit weer goed door.
Mix dit tot je een egaal romig mengsel krijgt.

Zeef de bloem en bakpoeder boven de kom en mix door tot een egaal beslag ontstaat.

Voeg de sinaasappel rasp, sap door het beslag, mix dit even nog door de deeg.

Giet het beslag in cakeblik met daarop wat van de noten op het beslag, bak het ongeveer voor 30 tot 40 minuten gaar in het midden van de voorverwarmde oven.

Je kan ook stukjes noten in het beslag doen.

De witte cake papier die in de cake blik zit met het cakebeslag in, kan je bij de big bazaar kopen.

Broodbak blik is te koop bij Hoogvliet winkel te overvecht Utrecht.
De grote is 24 cm lang en 14 cm breed, heb het 2 jaar geleden gekocht of ze nog te krijgen zijn weet ik niet.

Eet smakelijk het is een heerlijke frisse cake met vitamine c 😁


Reacties

Populaire posts