Appel cake








Ingrediënten.
3 zure appels.
1 citroen de rasp en sap ervan
200 gr olie
200 gr suiker
6 eieren nodig
250 / 300 gram bloem + - kan meer zijn ik doe altijd op gevoel.
1 zakje bakpoeder.
1 vel witte papier vorm voor in de bakvorm.
2 etlp abrikozen jam.
50 gram amandel schafsel.
1 etlp kaneelpoeder en 2 etlp suiker.

Bereidingswijze.
Verwarm de oven op160/ 170 graden Celsius ( Op hete lucht).

Was de appels, schil ze , snijd de klokhuis en snijd ze in dunne schijfjes zet ze even weg voor later gebruik.

Doe de eieren in een kom en mix het luchtig met een handmixer.
Voeg de suiker, olie of boter toe en mix dit weer goed door.
Mix dit tot je een egaal romig mengsel krijgt.

Zeef de bloem en bakpoeder boven de kom en mix door tot een egaal beslag ontstaat.

Voeg de citroen rasp, sap door het beslag, mix dit even nog door de deeg.

Giet het beslag in cakeblik met daarop wat van de appel stukjes op het beslag de schaafsel, daarna de kaneel en suiker op, bak het ongeveer voor 30 tot 40 minuten gaar in het midden van de voorverwarmde oven.

Zet de cake op een rooster om af te koelen.
Verwarm de abrikozen jam en verdeel het met een lepel over de cake heen het geeft de cake heerlijke smaak.

De witte cake papier die in de cake blik zit met het cakebeslag in, kan je bij de big bazaar kopen.

Cake blik is 24 cm rond en 9 cm hoog.

Eet smakelijk is een heerlijke cake.

Reacties

Populaire posts