Bisara( Marokkaanse erwtensoep




Ingrediënten
500 gram spliterwten
2 teentjes knoflook
zout
4 etlp olijven olie voor in de pan
Komijn naar smaak ik doe op gevoel.

Werkwijze.
Doe de spliterwten in een pan en voeg er water bij tot ze helemaal onder zitten.
Doe de teentjes knoflook bij en laat het koken tot 40 / 50 minuten, wanneer ze gaar zijn, zijn ze zacht en paperig.
Als ze nog niet gaar zijn, doe wat gekookte water bij en kook het nog keer tot het zacht kookt.

Met een staafmixer mix je door de pan tot het net een soepje is geworden en alles zijde zacht is gemixt.
Voeg 4 eetlepels olijfolie in de pan en voeg 2 thlp komijn en zout erbij.

Doe alsnog nog half glas water bij en laat het rustig op het vuur koken in de pan of in een tagine zoals vele doen en hoort, ik heb dat niet moet een keer aandenken en kopen als ik in Marokko ben.

Na 10 minuten tot het wat dik is gekookt doe je het vuur uit.
Doe nog een beetje olijfolie en komijn op het bord tijdens het bedienen, serveren.

Eet smakelijk!

Het is heerlijk met verse Marokkaanse brood.

Reacties

Populaire posts