Zachte trek broodjes.
Deeg.
500 gram tarwebloem
7 gr gist
1 ei (los geklopt)
10 gram zout
1 etlp suiker
30 gram zachte boter
20 ml olie
230 ml lauw warm melk.
Afwerking decoratie.
1 eigeel en 4 etlp melk, roer dit goed los samen in kom
sesamzaadjes.
Werkwijze.
Meng bloem met de gist in de kom van de deegmachine.
Kneed met de platte klopper de melk erdoor en voeg de Zachte boter in kleine stukjes, de suiker en het zout toe.
Voeg het losgeklopte ei toe en mix alles tot plakkerig soepele deeg, zo heb ik liever mijn deeg.
Doe het deeg over in een licht ingevette kom en laat het op kamertemperatuur in ± 1 uur tot dubbel volume rijzen.
Stort het deeg op een licht ingevette werkplek en verdeel in stukken van de gewenste grootte.
Bol ieder stukje deeg goed op: maak een rond zacht bolletje van, en zet het in een in gevette brood vorm, zoals op de foto's, tot je alle bollen hebt gehad.
Zet de broodvorm in de oven gedekt met theedoek kan niks mee geburen, de deeg zal snel rijzen binnen 20/30 minuten
Ga rustig de bollen met melk en ei mengsel borstelen en gelijk de sesamzaad op strooien, doe dat zachtjes met de borstel en de melk zo voorkom je zakking van de bollen.
Bak ze in een voorverwarmde oven, op 180/ 200 graden Celsius, zo voorkom je ook verzakking van deeg bollen als de oven warm is, is met alle deegwaren eigenlijk.
Bak ze in 25 minuten ongeveer tot ze goudbruin zijn.
Zet de trek brood op een rooster om af te koelen.
eet smakelijk.
Lekker bij een soepje met iets van vlees waren of kaas.
Reacties
Een reactie posten