Kip met pasta





Ingrediënten:
Voor 5 tot 6 personen.
boter, voor het besmeren.
500 g penne
1 ui, grof gehakt.
3 kippenborsten vlees, in dunne reepjes gesneden die ongeveer zo groot zijn als je pink.
2 el paprika
4 tot 5 eetlepels olijfolie, ik doe op gevoel.
zout en vers gemalen zwarte peper.

Voor de witte saus:
85 g boter
85 g bloem
1200 liter gekookte melk.
2 thlp Dijon-mosterd
Parmezaanse kaas, 200 gr grof geraspt.

4 grote tomaten, zonder zaad en in kleine blokjes gesneden.

Bereiden.
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
Beboter een diepe grote ovenvaste schaal.

Kook de penne met de ui in kokend, gezouten water, de ui hoeft niet gebakken te worden.
Giet af in koud water en laat het weer uitlekken in het vergiet.

Leg de gesneden kippenreepjes in een grote kom met de paprika en een beetje zout en peper, roer dit goed met een lepel tot alle kruiden in trekken.

Verwarm de olie in een grote koekenpan en bak de kip snel op hoog vuur, op ongeveer 4 minuten tot het goudbruin is gebakken (dit moet je snel mogelijk doen).
Met een lepel zet je de gebakken kip over in een bord en zet opzij voor later gebruik.
Wil je snel bruin gebakken kip hebben dan kan je 2 thlp honing aan toe voegen zo heb je snel bruin gebakken en zachte kip en niet zo droog gebakken.

Doe de boter in een grote diepe bakpan om de saus te maken, laat de boter smelten in de pan, voeg dan de bloem toe en meng tot een roux op een lage vuur en blijf erbij om te roeren.
Laat 1 minuut ongeveer koken en voeg dan geleidelijk de hete melk toe, zet het vuur nu hoog op, tot de saus glad en verdikt is en laat het nog 4 minuten na koken.
Roer de mosterd en de helft van de kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Voeg de pasta en ui toe aan de saus in de pan en roer dit door elkaar.
Schep de helft van dit mengsel in de ovenschaal, leg de kippenreepjes erover en schep de resterende pasta met saus op de kip.
Doe de tomaten stukjes op en bedek het met de overgebleven kaas.
Zet de pasta schaal in een voorverwarmde oven om te bakken voor ongeveer 20 minuten tot alles goudbruin is gebakken op 220 graden Celsius.

Eet smakelijk het is een heerlijke pasta gerecht met salade erbij.


Reacties

Populaire posts