3 verschillende roomboterkoekjes.
Ingrediënten:
350 g bloem
250 g roomboter de ongezouten en opkamer van iets zacht maken.
175/200 g poedersuiker
1 ei
1 zakje vanillesuiker
1 mespunt zout.
Voor de decoratie:
Amandelschilfers.
1 ei voor het besmeren van de amandelkoekjes.
100 gram fijne suiker voor het rollen van de ronde koekjes.
150 gr chocolade druppels voor de chocolade koekjes.
Bereidingswijze:
Meng de suiker, de vanillesuiker en de boter in een schaal.
Voeg 1 ei en de bloem toe en kneed het hele tot een deegbal.
Verdeel de deeg in 3 stukken.
Ik heb voor elk deeg iets anders toegevoegd, sinds chocolade druppels in 1 van de deeg stukken.
Chocolade koekjes.
kneed de chocolade drops good in the pasta and making of the pasta small round koekjes and leg ze op the bakplaat bedekt met bakpapier.
Als ze op de bakplaat komen geef ze je een platte vorm met een vork in de deeg, laat ze niet laten tussen de koekjes laten.
Bak ze op 160 graden Celsius voor 12 minuten ongeveer tot ze iets goudbruin zijn.
De ronde koekjes, vorm je een lange deegrol van zo'n 4 cm doorsnee, wikkel deze in vershoudfolie en laat zo'n 30 minuten tot 1 uur goed stevig in de koelkast.
Warm de oven voor op 160 ° C en bak ze voor + - 10 minutes, fast food.
Voor de amandelkoekjes.
Vorm de deeg in een kleine ronde balletjes, maak ze plat met je handen en zet ze op bakplaat bedekt met bakpapier, ook ver uit elkaar.
Bestrijk de koekjes met losgeklopt ei en bestrooi ze met de de amandelschilfers om hun later terug met losgeklopt ei te bestrijken.
Bak ze ook op 160 graden Celsius voor 10 tot 12 minuten ongeveer.
Met deze deeg kan je veel variaties maken.
Laat ze afkoelen op een taartrooster.
Ik zelf bak ze altijd iets goudbruin, hou niet van bleke koekjes.
350 g bloem
250 g roomboter de ongezouten en opkamer van iets zacht maken.
175/200 g poedersuiker
1 ei
1 zakje vanillesuiker
1 mespunt zout.
Voor de decoratie:
Amandelschilfers.
1 ei voor het besmeren van de amandelkoekjes.
100 gram fijne suiker voor het rollen van de ronde koekjes.
150 gr chocolade druppels voor de chocolade koekjes.
Bereidingswijze:
Meng de suiker, de vanillesuiker en de boter in een schaal.
Voeg 1 ei en de bloem toe en kneed het hele tot een deegbal.
Verdeel de deeg in 3 stukken.
Ik heb voor elk deeg iets anders toegevoegd, sinds chocolade druppels in 1 van de deeg stukken.
Chocolade koekjes.
kneed de chocolade drops good in the pasta and making of the pasta small round koekjes and leg ze op the bakplaat bedekt met bakpapier.
Als ze op de bakplaat komen geef ze je een platte vorm met een vork in de deeg, laat ze niet laten tussen de koekjes laten.
Bak ze op 160 graden Celsius voor 12 minuten ongeveer tot ze iets goudbruin zijn.
De ronde koekjes, vorm je een lange deegrol van zo'n 4 cm doorsnee, wikkel deze in vershoudfolie en laat zo'n 30 minuten tot 1 uur goed stevig in de koelkast.
Warm de oven voor op 160 ° C en bak ze voor + - 10 minutes, fast food.
Voor de amandelkoekjes.
Vorm de deeg in een kleine ronde balletjes, maak ze plat met je handen en zet ze op bakplaat bedekt met bakpapier, ook ver uit elkaar.
Bestrijk de koekjes met losgeklopt ei en bestrooi ze met de de amandelschilfers om hun later terug met losgeklopt ei te bestrijken.
Bak ze ook op 160 graden Celsius voor 10 tot 12 minuten ongeveer.
Met deze deeg kan je veel variaties maken.
Laat ze afkoelen op een taartrooster.
Ik zelf bak ze altijd iets goudbruin, hou niet van bleke koekjes.
Reacties
Een reactie posten