Kefta, runder gehakt.




Ingrediënten.
500 gr runder of lams gehakt.
Minder gehakt mag ook.
2 fijn geraspte uitjes
Halve bos koriander en peterselie fijn gehak.
1 thlp gemberpoeder
2 thlp paprikapoeder
2 thlp curcumma
3 tot 4 thlp komijnpoeder, dat maakt de gehakt lekker.
1 thlp peper
Zout.
2 etlp olijven olie.
Olijven olie, en boter om te bakken.

Bereidingswijze.
Kneed al de ingrediënten in het gehakt.
Bedek de kom af met het gehakt, laat het 2 uur rusten in de koeling voor je het bakt, hoe langer hij rust hoe lekkerder.
Giet een scheutje olijfolie en 3 etlp bakboter in een bakpan.
Boter geeft gehakt heerlijke smaak in combinatie met olie.
Als de olie en de boter warm zijn in de pan, dan bak je de gehakt bruin en gaar aan beide kanten.

Dit is een Marokkaanse recept.
Het is te eten met Marokkaanse brood en Marokkaans thee, zo heb ik het liefst.
Deze recept gebruik ik ook in bladerdeeg hapjes.

Eet smakelijk en geniet ervan.

Reacties

Populaire posts