Zeer zachte mini griesmeel broodjes







Ingrediënten.
150 gr bloem 
350 fijne griesmeel 
7 gr droge gist korrels 
2 thlp suiker 
10 gr zout 
100 ml olijfolie  
1 etlp nido melkpoeder 
300 ml lauwwarme water.

Bereidingswijze.
Kneed alle ingrediënten in de kom van een kneedmachine voor 10 minuten lang tot de deeg zacht en iets plakkerig is.
Zet de deeg in een ingevette kom met een beetje olijvenolie, bedek het met een theedoek of plastic zak, en laat het voor 1 uur rijzen.

Strooi op je werkplek royaal met fijne griesmeel en vorm daar de broodjes in, maak ze dun en mooi rond zoals op de foto's, als de griesmeel niet wil plakken aan de broodjes, bespuit ze lichtelijk met water, dan zal de griesmeel wel plakken, ik doe dat zonder water, door de olie die in de deeg zit is het genoeg.

Zet ze op bakplaat bedekt met bakpapier.
Bedek ze met een theedoek om te rijzen voor 25 tot 30 minuten ongeveer. 

Prik paar keer met een vork in de broden om ze te ontluchten.

Verwarm de oven op 250 graden Celsius.
Bak de broodjes in de hete warme oven op 230 graden Celsius tot ze goudbruin zijn gebakken.
Deze broodjes zijn zacht, niet krokant als ze bakken.

Zet ze op de rooster om af te koelen, bedek ze gelijk met een theedoek, zo blijven ze zacht.

Eet smakelijk.

Deze mini broodjes zijn zo heerlijk dat je niet genoeg van kan krijgen.
Door toevoeging van olie zijn ze super zacht en luchtig.
Enyoj ‼

Mijn dochters vullen ze met kip of gehakt ik liever met kaas.

Nido melkpoeder is te koop bij de jumbo.
Het mag zeker in, het maakt de broden zeer zacht, heb je het niet is geen probleem.
Nido kan je aan alle deegwaren toe voegen.

Reacties

Populaire posts