Gehakt en groente vulling voor alle deegwaren, msemmen





Ingrediënten.
300 tot 400 gram rundergehakt.
1 grote ui of 3 kleine, zeer fijn geraspt.
2 rode paprika's, zeer fijn in kleine stukjes gesneden.
2 volle etlp met fijn gehakte peterselie en koriander.
1 knoflook, fijn geperst.
2 wortels fijn geraspt.
Zout naar smaak.
1 thlp curcumma poeder
1 thlp peper
1 thlp paprikapoeder
1 thlp komijnpoeder
1 thlp gemberpoeder
Snufje chilipoeder
Olijven olie om te bakken.

Voorbereiding:.
Bak de ui samen met de knoflook, wortel en paprika voor 5 minuten.
Voeg de gehakt toe en laat de gehakt erg fijn en los bakken moet geen dikke stukken hebben, alles moet fijn en los zijn tijdens het bakken.
Voeg de kruiden en het groen erbij en bak dit voor 2 minuten nog samen.
Doe de gehakt, groente mengsel in een zeef om de vocht uit te laten lekken tot de vulling droog is van al het bak vocht, anders wordt de deeg waar in het gaat nat tijdens het vullen.
Met deze heerlijke vulling heb ik msemmen mee gevuld.
Met deze héérlijke vulling kan je alle soorten deegwaren mee vullen, van broodjes tot mhencha's.
Zoals jullie zien heb ik deze heerlijke Msemmens mee gevuld ze waren echt heerlijk.

Recept van de deeg van msemmen kan je in mijn blog vinden.

Of 300 gr bloem 
200 gr fijne  griesmeel 
2 gr gist
10 gr zout 
Kom olie om de deeg mee te vetten.
320 ml lauwwarme water.
Kneed dit goed door tot een zachte deeg.
Voor meer informatie hoe te vormen zie Msemmen recept.

Eet smakelijk, besha we raha.

Reacties

Populaire posts