Luxe zoete broodjes, Marokkaans.






Ingrediënten.
500 gr bloem.
60 g suiker
40 ml olie
60 gr roomboter zoutloos
10 gr zout
1 zakje droge gist, 7 gr
1 ei
1 etlp nido melkpoeder
70 ml yoghurt, Turkse of griekse.
1 etlp anijs zaadjes, wel wassen en drogen, zit vaak vol met zand.
100/ 120 ml melk, lauw opwarmen, deeg moet zeer zacht zijn met kneden.

Voor het besmeren:
1 eigeel en wat melk.
Sesamzaadjes.
Bereidingswijze.
Doe alle ingrediënten in een kom van kneed machine, kneed alles goed door tot een zachte plakkerige deeg voor 10 minuten ongeveer.

Hoe zachter en plakkerig de deeg is, hoe beter het resultaat van de broodjes later.
Bol de deeg tot een ronde bal .
Vet de kom in met olie zet de deeg in, bedek het en laat de deeg rijzen tot de deeg omhoog komt voor ongeveer 1 uur.
Vorm de deeg in kleine ronde bolletjes, broodjes.

Maak de broodjes plat en mooi rond.
Zet ze op bakplaat naast elkaar, en bedek ze met een theedoek.

Besmeer ze met 1 eigeel en met wat melk die je hebt geroerd in een bakje.
Bestrooi ze daarna met sesamzaadjes.

Bak ze op voor verwarmde oven op 160 /170 graden Celsius voor ongeveer 12 tot 15 minuten ongeveer tot ze goudbruin, ze gaan erg snel in de oven, blijf erbij om steeds te kijken.

Zet ze op het rooster om af te koelen, bedek ze gelijk met een theedoek als ze uit de oven komen op de rooster.

Deze broodjes zijn erg lekker zacht en luchtig van binnen, vooral door de extra toevoeging van de yoghurt, zijn ze extra zacht.

Eet smakelijk.

Voor bij de thee en als je bezoek krijgt is dit een traktatie.

Reacties

Populaire posts