Pizza broodjes, mini's en grote.











Ingrediënten
1 kilo tarwebloem
2 etlp roomboter.
6 etlp olijven olie
20 gr zout
1 ei
2 thlp suiker
10 gr gist korrels.
540 ml lauwwarme water
Voeg zoveel vocht tot de deeg zacht en plakkerig wordt, ik doe dit vaak op gevoel.

Voor op het deeg.
Cherry tomaten
Olijven olie voor druppelen op brood.
Italiaanse kruiden met zeezout.
2 bollen mozzarella kaas.
200 gram geraspte kaas naar keuze.
Veder kan je het zelf meer garneren naar smaak.
Verse basilicum bladjes.

Voorbereiden.
Kneed de ingrediënten voor 10 minuten ongeveer tot de deeg zacht en plakkerig is.
Dek de deeg kom af en zet het voor 1 uur om te rijzen of tot het omhoog komt.
Kiep de deeg op de werkplek die bestrooid is met bloem, sneed de deeg in 3 of 4 kleine porties, bestrooid met bloem aan beiden kanten zo voorkom je plakken van de deeg aan de bakplaten.
Geef de deeg mooi ronde vorm en maak ze plat en dun met je platte handen.
De pizza broodjes kunnen of in mini of in 3 grote pizza broodjes gevormd worden.
Zet ze gelijk op de bakplaten bedekt met bakpapier en geef ze ruimte om te rijzen.
besprenkel de deeg met wat olijvenolie.
Garneer de broden, broodjes met de stukjes tomaten, kaas en als laatst, pizza kruiden en wat basilicum blaadjes.
De andere brood is met mozzarella kaas, tomaten stukjes en paprika stukjes en kruiden zo als op die andere broodjes.
Laat ze ongeveer 30 minuten rijzen.
Bedek ze met theedoeken.
Verwarm de oven 10 minuten eerder op 200 graden Celsius.
Bak de broodjes voor ongeveer 25 minuten tot ze goudbruin zijn,
Zet de broodjes op de rooster om te afkoelen en bedek ze gelijk met theedoeken.

Eet smakelijk dames.
Wat heerlijke zijn ze bij een kopje soep.

Ik maak ze altijd op het laatst als we ze gaan eten, dan is de kaas nog warm mmm heerlijk ze zijn met combinatie van zeezout met kruiden te koop bij de action.

Reacties

Populaire posts