Pita broodjes met koriander en peterselie.




 In tawa pan gebakken.
 Pita in tawa pan aan het bakken.

Ingrediënten
500 gram bloem
300 ml warm lauwwater
1 etl olijfolie
1 volle etlp boter
1 thlp suiker
7 gr gedroogde gist
10 gr zout.
2 volle etlp met fijn gehakte peterselie en koriander.

Voorbereiding.
In de keukenmachine, kneed je alle ingrediënten.
Voeg de peterselie, koriander op het laatst bij, laat het goed mee kneden in de deeg.
Kneed dit tot een zacht deeg voor 10 minuten lang.
Verdeel het deeg nu in 8 gelijke stukken en draai hier ronde bolletjes van.

Bekleed een bakplaten met bakpapier. Strooi wat bloem over het aanrecht en rol de balletjes nu uit tot een rond broodje die aan beide kanten lichtelijk bedekt zijn met een klein beetje bloem.
Leg de ronde pitabroodjes nu op de bakplaat en dek het af met een theedoek.
Zorg voor voldoende ruimte tussen de broodjes, ik heb meer bakplaten gebruikt.
Laat ze vervolgens zo’n 20/ 30 minuten rijzen.

Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden Celsius.

Bak de pitabroodjes in de oven voor ongeveer 10 lang minuten tot ze licht goudbruin zijn. 
Ik heb 2 pita broodjes in een Indiase tawapan gebakken, de rest in de oven.
Het is leuk om de broodjes te zien, als die in de eerste minuten helemaal omhoog komen, en bol gaan staan, zoals op de foto's.
Nadat ze gebakken zijn haal je ze uit de oven en kun je ze nog iets voorzichtig plat drukken mochten ze nog bol blijven staan. Bedek ze met een theedoek tijdens het laten afkoelen.

Eet smakelijk!


Reacties

Populaire posts