Paella
2 rode paprika’s
2 teentjes knoflook
1 ui
2 visbouillon blokjes opgelost in 1 liter gekookte water, mocht je meer vocht nodig hebben voor de rijst neem meer gekookte water, tot de rijst gaar is.
500 g paella rijst
200 g diepvries doperwten, bij de turkse winkel te koop, die zijn iets groter.
10 kleine gamba’s, gepeld, grote of kleine garnalen, alles mag de keuze blijft bij jou.
5 calamaris ringen, in stukken gesneden.
10 grote gamba’s gekookt, met kop
Olijfolie voor het bakken
20 stuks hele rauwe mosselen en 20 gekookte mosselen.
1 halve stuk van 1 kip filet.
Ik heb alle vis vers bij de visboer gekocht.
1 thlp paprikapoeder
1 thlp peper
1 thlp curcumma poeder
Zout naar smaak indien nodig.
5 draadjes saffraan in 4 etlp gekookte water opgelost.
Extra nodig.
paellapan, de mijne is bij de Turkse winkel gekocht, is voor alles geschikt, hoeft zeker geen dure pan te zijn.
Bereidingswijze.
Snee de kip filet in kleine stukjes.
Snij de rode paprika's in kleine blokjes.
Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Verwarm een scheutje olijfolie in de paella pan en fruit hierin de ui en de knoflook.
Voeg de kip toe en bak het samen.
Voeg de paprika stukjes toe en bak dit samen.
Kook ondertussen het water en voeg de bouillon blokjes toe, en roer dit goed tot het samen oplost in het gekookte water.
Voeg de paella rijst toe en bak dit circa 1 minuut samen met de doperwten.
Was de calamaris ringen schoon en snij het in kleine reepjes.
Voeg de gamba’s garnalen bij de rijst en bak circa 1 minuut mee.
Voeg de bouillon en de saffraan toe en kook de rijst in circa 30 tot 40 minuten langzaam gaar, met de gekookte en ongekookte mosselen, duw ze goed in de vocht om gaar te koken.
Je kan de rauwe mosselen ook weg laten het hoeft niet persé.
Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de grote gamba’s in circa 6 minuten aan. Presenteer de paella in de pan en decoreer de bovenkant met een paar van de gamba’s en stukjes citroen.
Eet smakelijk.
Reacties
Een reactie posten