mini krachel
Recept voor mini krachel broodjes.
Ingrediënten:
1 kilo bloem
20 gr zout
200/250 gr suiker, als je van zoet houdt mag je meer ge gebruiken dan aangegeven.
1 etlp van venkel en anijs, heel bij doen.
4 el sesamzaad (ook heel bij doen, wel even bakken in de pan voor het in de deeg gaat)
2 eieren, de kleine.
7 gr droge gist korrels
180/ 200 ml olie
2 el mazhar (oranje bloesemwater) het hoeft niet als je het niet lekker vindt of in niet huis hebt.
50/100 ml lauwwarme water
200 ml lauwwarme melk
100 ml zachte roomboter zonder zout.
Garnering:
1 eigeel en 4 el melk
Sesamzaadjes.
Bereidingswijze:
Doe alle ingredienten bij elkaar, behalve het water en melk.
Voeg ze een beetje voor beetje toe tot je een goed geknede en een soepel zachte iets plakkerig deeg is, hoe zachter de deeg hoe lekker de broodjes worden.
Dek het af met plastic zak.
Laat het voor 1 uur rijzen tot het omhoog komt, dan maak je daar ballen van de grote die je wilt, b.v 100 gram per bol.
Je kan ze klein of groot maken zoals je zelf wilt.
En maak ze zo plat en mooi rond als het kan.
Laat ze nog een keer rijzen voor 30 minuten ongeveer.
Na het rijzen klop je de ei met de melk, en smeer je het zachtjes met een kwastje op de broodjes.
Strooi als laatst de sesamzaadjes erop en bak ze op 170 graden tot ze goudbruin zijn, voor 20 / 25 minuten ongeveer, blijf ze goed in de gaten houden ze gaan snel met bakken.
Ze zijn erg lekker zacht en sponzig.
Vooral als je borstvoeding geeft.
Moet je het deeg lang kneden?
BeantwoordenVerwijderen