Fekkas met amandelen.


Ingrediënten:
5 eieren
250/ 300 g fijne suiker
200 g amandel.
Zet de amandelen 1 uur in het water, om te weken en zacht te worden, daarna droog deppen voor gebruik, maakt het snijden makkelijker voor jou.
250 ml olie
5 grote etl sesamzaad iets bakken.
2 etlp oranje bloesemwater.
2 etlp voor gebakken anijs zaadjes.
1 etlp venkelzaadjes.
1 zakje bakpoeder
850/900 g bloem.
Snufje zout.

Bereidingswijze.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de eieren met de suiker en olie.
Voeg de overige ingrediënten toe en kneed dit goed door.
Halveer het deeg, vorm van elk deel een rechthoek van 30 cm lang en 10 cm breed.
Leg de repen op de bakplaat ver uit elkaar.
Klop 1 ei los en besmeer de repen ermee.
Bak ze voor 20 ongeveer minuten tot ze half gaar/net stevig zijn.
Haal ze uit de oven om voor ongeveer 2 uurtjes af te laten koelen.
Ik doe dit altijd zodra ze uit de oven komen.
Maak een schone theedoek nat met een spuit met wat water en leg dat over de repen heen.
Zo wordt het snijden van de koekjes makkelijk en breken ze niet gauw.
Snijd de repen met een grote hakmes in plakjes van ongeveer 1 cm dik.
Leg ze terug op de bakplaat met de gesneden kant naar beneden en bak ze nog voor circa 15 minuten tot ze goudbruin zijn.
Laat ze nog even afkoelen op de bakplaten.

Deze recept is erg in de smaak gevallen bij velen, ik heb deze keer alleen olie gebruikt geen boter.


Reacties

Populaire posts