Gele curcumma parboiledrijst met groente en garnalen.




Ingrediënten.
500 gr parboiledrijst
3 paprika, gele en rode.
Een volle kom diepvries doperwten, liever bij de Turkse winkel of Marokkaanse slager kopen, daar ze zijn groot en lekker zoet.
2 uitjes.
3 rode knoflookjes
Paar steeltjes koriander en peterselie fijn gehakt.
200/ 300 gr gambas en grijze garnalen.
In plaats van vis kan je ook kip filet gesneden in kleine stukjes bij doen in combinatie met vis.
Ik wou nog calamaris stukjes bij doen maar niet kunnen vinden in de vriezer, pas als ik het niet zoek vindt ik het.
Zout naar smaak.
3 thlp vis kruiden of 1 vis bollouin blokje.
2 thl curcumma poeder
2 thlp paprikapoeder
1 thlp peper
1 thlp gemberpoeder.

Bereidingswijze.
Kook de paar keer gewassen rijst met zout en 3 thlp curcumma poeder.
Tot het gaar is en droog is van vocht.

Bak de gesnipperde uien met de fijn gehakte knoflookjes met olijvenolie.
Bak de klein gesneden paprika mee.
Ik heb zelf gegrilde paprika gebruikt.
Grill ze lichtelijk aan beiden kanten en sneed ze in kleine stukjes als niet meer warm zijn.
Voeg ook de doperwten toe.
Voeg de koriander en peterselie toe en bak het samen.
Laat dit even 5 minuten samen koken met de deksel op de pan met alle kruiden erbij, mocht je nog meer smaak aan toe willen voegen dat mag.
Pel de gambas en haal de darmen uit en voeg ze samen met de grijze garnalen bij de groente en kook dit voor paar minuten samen tot de gambas en de groente beet gaar zijn.

Seveer het met de rijst en met een  frisse salade.
Eet smakelijk.



Reacties

Populaire posts