Sinnastix ( kaneelstukken)







1 kilo bloem
100 gram suiker
200 gr zachte roomboter ongezouten.
1 ei
430/ 450 ml melk lauwwarme
20 gr zout
10 gram droge gist korrels.

Voor het besmeren zachte roomboter of 1 eigeel met wat melk.

3 etlp kaneel en 400 gram suiker van de Lidl is erg fijn.

30 gram gesmolten roomboter voor het besmeren van de broodjes zodat de kaneel en suiker mengsel op blijft zitten.

Voorbereiding:
Kneed alle ingrediƫnten in een kom van een Kneedmachine tot de deeg zeer zacht is wat plakkerig voor 10 minuten lang.

Bedek de kom met een theedoek of plastic zak om te laten rijzen voor 1 uur lang.

Vorm van de deeg 5 grote deegbollen en maak ze dun plaat en ovaal zoals op de foto's.
Zet ze op de bakplaat die bedekt is met bakpapier.
Bedek ze en laat ze weer 30/40 minuten rijzen in de bakplaten.

Je kan ze met eigeel en melk of boter besmeren.
Bak ze op voorverwarmde oven op 180 graden Celsius voor 20 minuten ongeveer tot ze goudbruin zijn gebakken.

Zet ze op de rooster, besmeer ze gelijk met boter terwijl ze nog warm zijn en gelijk met kaneel+suiker mengsel dan blijft het goed op zitten, wacht even met sneden tot ze iets afgekoeld zijn.

Snee ze met een broodmes in stukken en dat zijn je sinnastix (kaneelstukken)

Eet smakelijk, ze zijn heerlijk en makkelijk om te maken.

Mijn kleine kinderen zijn er gek op de grote helft gaat gelijk richting hun altijd. 

Reacties

Populaire posts