Le3des (linzen soep) Marokkaans.

400 gram linzen.
2 elps koriander en peterselie fijn gehakt.
4 grote vleestomaten fijn gehakt of geraspt.
1 thlp peper
1 thlp paprikapoeder
1 thlp komijn
1 thlp Curcumma poeder
Zout naar smaak.
1 groente bolouin blokje
70 tot 100 ml olijven olie om te bakken
2 grote uien zeer fijn gehakt
2 knoflookjes fijn gehakt
1 en een half liter gekookte water om te koken, kan meer bij als de linzen snel droog koken.

( ik doe ook vaak wortelen en venkel in,
het is een aanrader ik had niet in huis is echt heerlijk in).

Voorbereiden.
Was de linzen paar keer goed met water zodat alle sporen van zand of dergelijk uit kunnen door de vergiet.

Zie ook van te voren of er geen steentjes of dergelijke in zitten.

Bak de uien in het olie voor paar minuten lang, voeg daarna de knoflook toe, laat het even mee bakken voor even.

Voeg dan de tomaten en de peterselie en koriander toe, bak dit samen voor 5 minuten lang met de deksel op de pan blijf wel bij om te roeren.

Voeg het water in de pan gelijk met de linzen en de kruiden erbij.

Laat dit ongeveer 40 minuten lang koken tot de linzen gaar zijn en de saus wat dik gebonden is.

Hou er rekening mee dat je snel kook linzen en minder snel hebt.

Eet smakelijk, en als laatst besprenkel je de linzen soep met wat olijven olie.

Heerlijk met zelf gemaakte Marokkaanse brood.

Reacties

Populaire posts