Kipfilet met aardappelen in de oven



Ingrediënten:
500 gram kipfilet of meer als je een gezin hebt.
Kilo aardappelen, heb je groot gezin dan neem je meer.
2 grote uien
3 knoflookjes
50 ml olijven olie en etlp boter.
Italiaanse kruiden met zeezout voor op de groentes.
1 takje rozemarijn of thijm beiden mag ook.
1 of 2 rijpe tomaten in schuiven gesneden.

Kruiden voor de kip.
Zout
1 thlp Peper
2 thlp Curcumapoeder
2 thlp paprikapoeder
2 thlp komijn
2 thlp gemberpoeder.
Snufje Chili peper of sambal mag hoeft niet.

Voorbereiding:
Was de kip met zout en citroen, daarna goed afspoelen met koud water.
Vele doen het niet maar ik doe dat altijd met kip voor de stank.

Snee de kip in lange stukken zonder vet, zet ze in een grote kom, voeg alle kruiden toe, laat de kruiden even in de kip trekken terwijl je met de groentes bezig bent, het kan ook eerder voorbereid worden.

Schil de aardappelen in stukjes geldt ook voor de uien, tomaatjes en knoflook in stukken gesneden of fijn geperst.
In een grote oven schaal doe je als eerst de uien knooflook dan daarop de kip en de rest zoals op de foto's, hoe je het doet blijft eigen keus.

Voeg de olie, boter thijm rozemarijn en Italiaanse kruiden met zeezout aan de groentes toe, roer alles door met een lepel.

Bak dit op voorverwarmde oven op 180 graden Celsius voor ongeveer 45 minuten tot 1 uur tot alles goed gaar is gebakken in de oven.

Eet smakelijk, het is zeer makkelijke gerecht als je moe en snel wilt eten.
Met een salade erbij mmm.

Reacties

Populaire posts