Rijst met gebakken spaghetti, groente en kip.


Ingrediënten.
500 gr kipfilet in kleine stukjes gesneden.
2 grote rode paprika's in stukjes gesneden.
1 zakje spergiebonen in stukjes gesneden
3 knoflookjes
2 uien
Zout
2 thlp gemberpoeder
1 thlp peper
2 thlp paprikapoeder
2 thlp Curcummapoeder
1 thlp komijnpoeder
Olijven olie om te bakken.
Handje rauwe spaghetti.
Basmati rijst, ik zelf heb genoeg aan 2 glazen met een inhoud van 200 ml water.

Voorbereiding:
Was de kip met zout en citroen, daar na met water.

Breek de spaghetti in kleine stukken en bak dit in een beetje zonne bloemolie tot het bruin is gebakken.

Je kan ook engelenhaar, is dat hele fijne vermicelli in plaatst van nemen of gewone vermicelli.
Rijst zelf kan je ook bakken in olie maar niet alles maar 1/4 van de rijst dan van wat je gebruikt.

Kook de goed gewassen rijst en gebakken spaghetti in water met zout,( kook ze samen in het gekookte water).

Kook de spergiebonen voor paar minuten met zout in een pan met gekookte water tot het beetgaar is.

Bak de gesneden kip in olijven olie voor 5 minuten ongeveer of tot het bruin is gebakken, voeg alle kruiden toe om mee te bakken.

Voeg nu ook de gesneden uien toe en laat dit zeker paar minuten mee bakken.
Voeg dan de fijn gehakte knoflookjes toe bak dit 1 minuut samen.

Voeg de paprika stukjes bij en bak dit samen voor paar minuten.
Als laatst gaan de spergiebonen erbij en bak dit samen tot het gaar is.

Serveer het met rijst en bruine spaghetti.
Eet smakelijk.

Reacties

Populaire posts