Mozzarella pizza



Ingrediënten
500 gram bloem, type 00.
6 etlp olijven olie
10 gr zout
1 thlp suiker
7 gr gist korrels.
1 thlp oregano fijn maken met je hand om in de deeg te verwerken.
300 / 330 ml lauwwarme water
Italiaanse kruiden een halve etlp.
Voeg zoveel vocht tot de deeg zacht en plakkerig wordt.

Voor op het deeg.
Paar Cherry tomaten door midden gesneden.
Olijven olie voor druppelen op brood.
Italiaanse kruiden met zeezout.
1 mozzarella bol in stukken gesneden.
2 uien in stukken gesneden en lichtelijk gebakken in olijven olie.
1 gele en rode paprika, in stukken
gesneden en lichtelijk gebakken in olijven olie samen met de uien met zee zout.
6 etlp tomaten puree met wat pizza kruiden en 1 etlp olijven olie in kom geroerd om de pizza's deeg mee te besmeren.

Voorbereiden.
Kneed de ingrediënten voor 10 minuten ongeveer tot de deeg zacht en plakkerig is.
Dek de deeg kom af en zet het voor 1 uur om te rijzen of tot het omhoog komt.
Kiep de deeg op de werkplek die bestrooid is met bloem, sneed de deeg in 2 porties, bestrooid ze met bloem aan beiden kanten zo voorkom je plakken van de deeg aan de bakplaten.

Geef de deeg mooi ronde vorm en maak ze plat en dun met je handen.
Zet ze gelijk op de bakplaten bedekt met bakpapier en geef ze ruimte om te rijzen.
besprenkel de deeg met wat olijvenolie en bestrooi ze wat van de Italiaanse kruiden.
Besmeer ze met de tomaten sausje.

Garneer de pizza's met stukjes tomaten en de afgekoelde paprika met de uien en de kruiden.
En laatst gaan de stukjes kaas op.
Laat ze ongeveer 30 minuten rijzen.
Bedek ze met theedoek.
Verwarm de oven 10 minuten eerder op 200 graden Celsius.

Zet de pizza's in de oven om te bakken voor ongeveer zo'n 25 minuten lang tot ze goudbruin zijn.

Eet smakelijk, deze pizza is erg lekker.

Je kan zelf een eigen draai geven.

Reacties

Populaire posts