Harira soep
Ingrediënten.
300 gr rundervlees
Scheutje olijfolie
4 verse, rijpe vleestomaten
2 tomaten blikjes.
Halve bosje selderie fijngesneden
Halve bosje koriander fijngehakt
Halve bosje gladde peterselie ook fijngehakt.
3 uien gesneden
150 gr voorgekookte kikkererwten.
1 volle thlp smen, is een traditionele, ranzige boter, de recept hoe te maken is te vinden in mijn blog onder Marokkaans.
2 thlp kurkuma
1 thlp gemberpoeder
2 thlp paprikapoeder
Zout
1 thlp ras al hanout, kruiden.
1 thlp peper
2 runder bolouin blokjes
1 kleine kom met bloem en aangelengd met twee glazen water.
Handje vol vermicelli, het liefst engelenhaar.
Citroen stukjes voor garnering.
Bereidingswijze:
Pureer met een staafmixer de tomaten met de uien.
Doe de olijfolie in de snelkookpan of een gewone pan en doe het vlees er bij.
Doe de kruiden erbij en laat zo het vlees dichtschroeien.
Als het vlees is dicht geschroeid doe dan het gepureerde tomaten mengsel erbij en de smen (ranzige boter) erbij.
Ook de fijn gehakte groen en verkruimel de bolouin blokjes ook erbij.
Doe water in de pan tot bijna eind hoogte van de pan, gewoon pan vol met water.
Breng dit aan de kook en laat dit een uurtje koken tot de vlees zacht gaar.
Doe de kant en klare kikkererwten erbij.
Om de soep te binden doe je wat bloem bij, meng de bloem met het water, goed aanlengen anders krijg je klonten, dus klonten vrij maken voordat het in de pan gaat.
Doe ook tergelijk de vermicelli erbij.
Blijf goed roeren in de pan tot het gaar is, anders wordt het een grote klont.
Kook dit nog 25/30 minuten ongeveer gaar.
Ik eet de soep graag met wat citroensap en dadels, citroen maakt de soep af.
Ik gebruik zelf het liefst altijd rundvlees, heb je dat niet in huis, dan kun je ook lamsvlees gebruiken, ik maak het ook weleens zonder vlees.
Ik gebruik ook geen linzen in mijn soep, je kan altijd wel doen als je het lekker vindt.
Is de soep te dik, dan kan je wat meer gekookte water bij doen.
Dit is een zeer oude traditionele soep, in Marokko eten ze het meer met de maand ramadan en in de winter, en natuurlijk tussendoor mag altijd niet ontbreken.
Eet smakelijk en geniet ervan.
Reacties
Een reactie posten